Ohjeistus

LounaSulan kilpailujen ohjeistus

Versio 11.9.2018

Osallistumisoikeus

E-luokkaan voivat ilmoittautua 2006 syntyneet tai nuoremmat pelaajat.  Lounasulka on tarkoitettu junioripelaajille, mutta myös 18-vuotta täyttäneet voivat osallistuja, mikä ovat taidoiltaan Lounasulkaan sopiva (kisajärjestäjä päättää). Kansallisen tason pelaajien osallistumisoikeuden päättää kilpailun järjestäjä tapauskohtaisesti.

Ranking-listan muodostus

·        A, B, C, D ja E-luokat

·       pelaaja saa osallistumisesta, sekä jokaisesta voitetusta ottelusta pisteitä seuraavasti:

o   A-luokka (600 pist. osallistumisesta, 600 pist./ otteluvoitto)

o   B-luokka (125 pist./ 125 pist.)

o   C-luokka ( 25 pist. / 25 pist.)

o   D-luokka ( 5 pist./ 5 pist.)

o   E-luokka ( 1 pist./ 1 pist.)

·       nelinpeleistä ei pidetä ranking-listaa

·       nelinpeleissä ei ole luokkia

·       mikäli pelaaja ei saavu kisoihin, ei hän saa pisteitä, eivätkä poolin muut pelaajat saa luovutetusta ottelusta pisteitä.

·       mikäli pelaaja joutuu keskeyttämään kilpailun (WO tai RTD), hän saa pisteet voittojen mukaan. Poolin muut pelaajat saavat WO:sta voittopisteet.

·       listat päivitetään jokaisen kisan jälkeen. Kaikki kauden kisat lasketaan yhteen. Kauden alkupisteinä käytetään edellisen kauden pistekeskiarvoa.

·       luokkanostot tai -laskut tehdään valmentajan, pelaajan tai listanpitäjän aloitteesta. Mikäli osallistuu ylempään luokkaan, siirretään pelaaja siihen automaattisesti seuraavassa rankingissa. Luokkalasku täytyy erikseen pyytää rankingin ylläpitäjältä ja pelihistorian pitää osoittaa, että luokkalaskuun on syytä.

Kisat

·       Kisat pelataan yksipäiväisenä

·       Pelataan kaksinpelit ja mahdollisuuksien mukaan nelinpelit (neluri + sekisparit)

·       Peliohjelma julkaistaan järjestävän seuran ja Lounasulan kotisivuilla

·       E-luokan ottelut pyritään pelaamaan heti aamulla ja muut ottelut luokittain siten, ettei pelaajan tarvitse notkua hallilla koko päivää. Pois lukien ne pelaajat, jotka pelaavat myös nelinpelejä. Nelinpelit pelataan yleensä kaksinpelien jälkeen, joten pelit voivat kestää koko päivän.

·       Kilpailujärjestäjän kannattaa suunnitella aikataulut pelaajien tason mukaan. E-luokan peleihin riittää 20 min., D- ja C-luokkaan 25 min. ja B- ja A-luokkaan 30 min.

·       Osallistumismaksu on 10 euroa/kaksinpeli ja 5 €/pelaaja/nelinpeli

·       Poolien kaksi parasta palkitaan mitalilla tai lusikalla

·       Pistelasku SSuL:n sääntöjen mukaan 21:een pisteeseen, kahden erän voitto.

·       Pelataan aitosulkapalloilla

o   Jokaisella pelaajalla omat pallot

o   Järjestävä seura myy palloja myös kappaleittain

Kaksinpelit

·       Pelit 4 tai useamman pelaajan pooleissa. Myös jatkopelejä voidaan pelata.

·       Jokaiselle pyritään takaamaan 3 kaksinpeliä (viime hetken poisjäännit vaikeuttavat tätä)

·       Luokkien sisäiset poolit, pelaajaa ei siirretä luokasta toiseen kisajärjestelyjen vuoksi (poikkeus, esim. jos A-luokassa vain 3 osanottajaa niin B:n ykkössijoitettu A-luokkaan, A-luokka voidaan pelata myös cuppina, kunhan jokainen saa 3 ottelua)

·       A, B ja C-luokka: pelaajat arvotaan pooleihin, kuitenkin siten, että kussakin poolissa on mahdollisimman monta eriseuralaista

·       D ja E-luokka: poolit muodostetaan listan mukaisessa järjestyksessä, eriseuralaisuus huomioidaan kuten arvotuissa luokissa

·       E-luokassa poolit erikseen tytöille ja pojille, mikäli osallistujia on riittävästi

Nelinpelit (neluri + sekis)

·       kisajärjestäjä arvioi peliparien tason, jotta pooleihin saadaan mahdollisimman tasaiset pelit pooleissa

·       kilpailun järjestäjä päättää pelataanko nelinpelejä

Ilmoittautumiset, maksut ja peruutukset

Seura ilmoittaa kaikki pelaajat yhdellä excel-lomakkeella, joka löytyy LounaSulan sivuilta.

Kisajärjestäjä laskuttaa pelaajien seuroja yhteislaskulla.

Pelaajan poisjäänneistä on ilmoitettava reilusti ennen kisojen alkua, viimeistään edellisenä päivänä, koska kisajärjestäjälle aiheutuu paljon ylimääräistä työtä viime hetken peruutuksista.